Compromís reclama responsabilitat patrimonial als regidors del PP de la Nucia responsables de mantindre l’OEP 2008 anul•lada pel TSJ

(en castellano más abajo)

El Grup Municipal de Compromís a l’Ajuntament de la Nucia ha presentat, per al pròxim plenari ordinari del 23 de febrer, una proposta de resolució per demanar a l’equip de govern acatar les sentències del TSJ que declaren nul l’Oferta d’Ocupació Pública (OEP en castellà) del 2008 i responsabilitat patrimonial als responsables dels acords. “Com que l’equip de govern ni vol ni sap posar solució a este gran problema de legalitat, des de Compromís no podem quedar-nos de braços creuats i proposem solucions responsables, salvaguardant els interessos de l’Ajuntament i del poble de la Nucia”, afirma Pep Pastor, regidor i portaveu de la formació valencianista a l’Ajuntament.

L’OEP 2008 va ser convocada sense atendre als paràmetres que marca la llei, donat que l’equip de govern les va manipular perquè entraren les persones que volien, i fruit d’això el sindicat Comissions Obreres (CCOO) ho va denunciar al jutjat, perdent en primera instància al jutjat provincial però recorrent al Tribunal Superior de Justícia, que fallen en dues sentències a favor del Sindicat demandant, declarant nul el procés de contractació i obligant l’ajuntament a començar de nou el procés. L’ajuntament el va tornar a començar de nou malament, i de nou CCOO va denunciar, pel qual el procés, després de vora 5 anys, continua als tribunals. A més a més, l’oposició d’aleshores, PSOE i CDL (ara C’s) van denunciar l’equip de govern al jutjat de la Vila Joiosa per l’alçament de les objeccions d’intervenció al pagament de les nòmines, i pel qual l’alcalde, 9 regidors/es i 3 exregidors/es estan imputats i pendents de judici oral. Per pagar s’escuden amb tres informes d’advocats, sent dos d’ells els advocats de l’equip de govern, així com un informe del Director General d’Administració Local l’any 2014, del PP, en què conclouen que sí van començar de nou el procés i que van acatar la sentència, procés que també va estar denunciat per CCOO i està en els tribunals.

En paraules de Pastor, “ens trobem davant una espiral del que l’equip de govern es mostra incapaç de posar remei. Cada mes de gener porten a plenari l’objecció, encertada, de la intervenció accidental, i l’alcen sense donar cap tipus d’explicació al respecte. Este problema ha d’acabar quan abans, ja que genera gran incertesa en les persones afectades per la nul·litat i també en el bon nom que hauria de tindre l’ajuntament, i que podria ser un dels motius pel qual no vol vindre cap secretari ni interventor a cobrir les places d’habilitat estatal, que cobrim amb funcionaris de manera accidental”.

Per a acabar, des de Compromís “demanem a l’equip de govern que posen, de manera immediata, solució al problema. Ja està bé de viure envoltat de processos judicials. L’Ajuntament de la Nucia mereix més respecte del que l’equip de govern del PP li dóna, i esperem que a partir del 2019, quan Bernabé Cano deixe de ser alcalde, les persones que entren puguen revertir la situació tan negativa de caos i ruïna econòmica en la que es troba la institució”.

————————

Compromís reclama responsabilidad patrimonial a los concejales del PP de la Nucía responsables de mantener la OEP 2008 anulada por el TSJ

El Grupo Municipal de Compromís en el Ayuntamiento de La Nucía ha presentado, para el próximo pleno ordinario del 23 de febrero, una propuesta de resolución para pedir al equipo de gobierno acatar las sentencias del TSJ que declaran nula la Oferta de Empleo Público (OEP) de 2008 y responsabilidad patrimonial a los responsables de los acuerdos. “Como el equipo de gobierno ni quiere ni sabe poner solución a este gran problema de legalidad, desde Compromís no podemos quedarnos de brazos cruzados y proponemos soluciones responsables, salvaguardando los intereses del Ayuntamiento y del pueblo de la Nucía”, afirma Pep Pastor, concejal y portavoz de la formación valencianista en el Ayuntamiento.

La OEP 2008 fue convocada sin atender a los parámetros que marca la ley, dado que el equipo de gobierno las manipuló para que entraran las personas que querían, y fruto de ello el sindicato Comisiones Obreras (CCOO) lo denunció al juzgado, perdiendo en primera instancia en el juzgado provincial pero recurriendo al Tribunal Superior de Justicia, que fallan en dos sentencias a favor del Sindicato demandante, declarando nulo el proceso de contratación y obligando al ayuntamiento a empezar de nuevo el proceso. El ayuntamiento lo volvió a empezar de nuevo mal, y de nuevo CCOO denunció, por lo que el proceso, después de cerca de 5 años, continúa en los tribunales. Además, la oposición de entonces, PSOE y CDL (ahora C ‘s) denunciaron el equipo de gobierno en el juzgado de Villajoyosa por el levantamiento de los reparos de intervención en el pago de las nóminas, y por el que el alcalde, 9 concejales/as y 3 ex concejales/as están imputados y pendientes de juicio oral. Para pagar se escudan con tres informes de abogados, siendo dos de ellos los abogados del equipo de gobierno, así como un informe del Director General de Administración Local del año 2014, del PP, en el que concluyen que sí comenzaron de nuevo el proceso y que acataron la sentencia, proceso que también estuvo denunciado por CCOO y está en los tribunales.

En palabras de Pastor, “nos encontramos ante una espiral de la que el equipo de gobierno se muestra incapaz de poner remedio. Cada mes de enero llevan a pleno lel reparo, acertado, de la intervención accidental, y lo levantan sin dar ningún tipo de explicación al respecto. Este problema debe terminar cuando antes, ya que genera gran incertidumbre en las personas afectadas por la nulidad y también en el buen nombre que debería tener el ayuntamiento, y que podría ser uno de los motivos por el que no quiere venir ningún secretario ni interventor a cubrir las plazas de habilitado estatal, que cubrimos con funcionarios de manera accidental”.

Para terminar, desde Compromís “pedimos al equipo de gobierno que pongan, de manera inmediata, solución al problema. Ya está bien de vivir rodeado de procesos judiciales. El Ayuntamiento de la Nucía merece más respeto del que el equipo de gobierno del PP le da, y esperemos que a partir del 2019, cuando Bernabé Cano deje de ser alcalde, las personas que entren puedan revertir la situación tan negativa de caos y ruina económica en la que se encuentra la institución”.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *