Compromís presenta una esmena a la proposta de préstec al plenari extraordinari de la Nucia

(en castellano más abajo)

La formació presenta l’esmena perquè pretenen pagar 4 sentències per valor de 6,8 milions, només demanant-ne 5 i sense donar cap tipus d’explicació al respecte.

L’Ajuntament de la Nucia porta a la seua aprovació en plenari extraordinari la concertació d’un préstec per valor de 5 milions d’euros, per pagar 4 sentències judicials que reclamen 6,8 milions. “Ens ho venen com a què és el millor pel municipi sense cap tipus d’explicació més, ni qui ens denuncia ni perquè, sense reconéixer les errades de la seua gestió”, afirma el regidor i portaveu de Compromís a l’Ajuntament de la Nucia, Pep Pastor.

El passat dijous, 11 d’agost es va fer un plenari extraordinari per aprovar entrar a este Fons del Ministeri d’Hisenda. Les explicacions que es van donar al voltant d’este tema van ser ben poques, només referenciats els processos judicials amb número i els imports exigits, 6,8 milions, i els que preveuen  acabar pagant i que pel que demanen entrar a este Fons per demanar el préstec, 5 milions. Una de les 4 sentències, la més gran en diners, per valor de 5 milions d’euros, pertany a la Seu Universitària, edifici del que no s’ha pagat la reforma.

Així, s’ha rebut una notificació del ministeri d’Hisenda perquè del 4 al 7 d’abril s’aprove per plenari el préstec, per valor de 5 milions. Per això, des de Compromís es presenta una esmena, que demana fer un expedient o informe on s’expliquen detalladament totes les raons d’estos quatre processos judicials que ens aboquen a pagar tants diners, per després poder exigir danys i perjudicis als responsables d’estos greus acords per a la ciutadania nuciera.

Pastor lamenta, “que no se’ns informe de les coses com cal i que damunt se les vulguen donar que fan el millor per al poble quan el que fan amb açò és constatar la seua negligent gestió, que farà apujar el deute dels 15 als 20 milions d’euros, tot carregat a les esquenes dels nuciers.” A més a més, demana a l’equip de govern “que deixe de vendre fum i explique cada procés judicial, qui ens denuncia i perquè.”

Per acabar, Pastor demana “que accepten la nostra esmena a la proposta, perquè es depuren les responsabilitats dels dits acords i la ciutadania nuciera puga saber qui va perjudicar tan greument els interessos de la nostra població que ens fa perdre 5 milions d’euros.”

  

Compromís presenta una enmienda a la propuesta de préstamo al pleno extraordinario de la Nucía

La formación presenta la enmienda porque pretenden pagar 4 sentencias por valor de 6,8 millones, pidiendo sólo 5 y sin dar ningún tipo de explicación al respecto.

El Ayuntamiento de La Nucía lleva a su aprobación en pleno extraordinario la concertación de un préstamo por valor de 5 millones de euros, para pagar 4 sentencias judiciales que reclaman 6,8 millones. “Nos lo venden como qué es lo mejor para el municipio sin ningún tipo de explicación más, ni quién nos denuncia ni porque, sin reconocer los errores de su gestión”, afirma el concejal y portavoz de Compromís en el Ayuntamiento de la Nucía, Pep Pastor.

El pasado jueves, 11 de agosto se hizo un pleno extraordinario para aprobar entrar a este Fondo del Ministerio de Hacienda. Las explicaciones que se dieron en torno a este tema fueron pocas, sólo referenciados los procesos judiciales con número y los importes exigidos, 6,8 millones, y los que prevén terminar pagando y que por lo que piden entrar en este Fondo para pedir el préstamo, 5 millones. Una de las 4 sentencias, la mayor en dinero, por valor de 5 millones de euros, pertenece a la Seu Universitària, edificio del que no se ha pagado la reforma.

Así, se ha recibido una notificación del Ministerio de Hacienda para que del 4 al 7 de abril se apruebe por pleno el préstamo, por valor de 5 millones. Por eso, desde Compromís se presenta una enmienda, que pide hacer un expediente o informe donde se expliquen detalladamente todas las razones de estos cuatro procesos judiciales que nos llevan a pagar tanto dinero, para luego poder exigir daños y perjuicios a los responsables de estos graves acuerdos para la ciudadanía nuciera.

Pastor lamenta, “que no se nos informe de las cosas como es debido y que encima se las quieran dar que hacen lo mejor para el pueblo cuando lo que hacen con esto es constatar su negligente gestión, que hará subir la deuda de los 15 a los 20 millones de euros, todo cargado en las espaldas de los nucieros.” Además, pide al equipo de gobierno “que deje de vender humo y explique cada proceso judicial, quien nos denuncia y porqué.”

Por último, Pastor pide “que acepten nuestra enmienda a la propuesta, para que se depuren las responsabilidades de dichos acuerdos y la ciudadanía nuciera pueda saber quién perjudicó tan gravemente los intereses de nuestra población que nos hace perder 5 millones de euros.”

Arxivat en: Economia i Ocupació, Economia i Ocupació

Comentaris

  1. Miguel guardiola diu:

    Eres unic Pep.

    • admin diu:

      Gràcies Miguel, la ciutadania nuciera ens ha elegit per representar-los dignament i estem per fiscalitzar l’acció de govern del PP.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *