Compromís proposa bonificar al 95% l’IBI rústic de les terres cultivades de la Nucia

Proposició-Compromís-bonificació-ibi-rústic

Compromís demana la modificació de l’Ordenança Fiscal Reguladora de l’Impost sobre Béns Immobles, per incloure la bonificació.

El Grup Compromís a l’Ajuntament de la Nucia ha presentat una Proposició per modificar l’Ordenança de l’IBI i incloure una bonificació al 95% de l’IBI rústic per a les terres en actiu del municipi. “volem ajudar a les persones que continuen llaurant els seus bancals, i per això presentem esta proposta de bonificació de l’IBI rústic”, afirma el regidor i portaveu de Compromís a l’Ajuntament de la Nucia, Pep Pastor.

La dita Ordenança Fiscal Reguladora de l’Impost sobre Béns Immobles (IBI), en el seu article 4t, detalla les bonificacions que poden gaudir la ciutadania nuciera, sent de tres tipus. El primer d’ells és la bonificació del 50% per a terrenys en construcció, el segon, la bonificació del 50% per a Vivendes de Protecció Oficial (VPO) i el tercer, la bonificació del 50% per a famílies nombroses.

El Grup Compromís proposa al Ple de l’Ajuntament afegir un punt quart a l’article de les bonificacions perquè els terrenys rústics en els quals es desenvolupen activitats primàries de caràcter agrícola que siguen declarades d’especial interés o utilitat municipal per concórrer circumstàncies socials, culturals, historicoartístiques o de foment de l’ocupació tinguen una bonificació del 95% de la quota íntegra de l’impost.

En paraules de Pastor “volem potenciar una feina que genera ocupació i, en cas de propietaris, els proporciona menjar amb què poder suportar millor la crisi, que sembla ja instal·lada entre nosaltres. Hi ha persones que llauren els seus terrenys amb què obtindre fruites i hortalisses per a consum propi i vendre els excedents a la Cooperativa”.

Per acabar, demana “el suport de la Corporació a la proposta, amb la qual donarem una xicoteta ajuda als llauradors locals que continuen en esta apassionant tasca de produir fruites i hortalisses, i que per a l’Ajuntament tindrà una minva econòmica mínima”.

 

Compromís propone bonificar al 95% el IBI rústico de las tierras cultivadas de la Nucía

Compromís pide la modificación de la Ordenanza Fiscal Reguladora del Impuesto sobre Bienes Inmuebles, para incluir la bonificación.

El Grupo Compromís en el Ayuntamiento de La Nucía ha presentado una Proposición para modificar la Ordenanza del IBI e incluir una bonificación al 95% del IBI rústico para las tierras en activo del municipio. “Queremos ayudar a las personas que siguen labrando sus bancales, y por eso presentamos esta propuesta de bonificación del IBI rústico”, afirma el concejal y portavoz de Compromís en el Ayuntamiento de La Nucia, Pep Pastor.

Dicha Ordenanza Fiscal Reguladora del Impuesto sobre Bienes Inmuebles (IBI), en su artículo 4º, detalla las bonificaciones que pueden disfrutar la ciudadanía nuciera, siendo de tres tipos. LA primera de ellas es la bonificación del 50% para terrenos en construcción, la segunda, la bonificación del 50% para Viviendas de Protección Oficial (VPO) y la tercera, la bonificación del 50% para familias numerosas.

El Grupo Compromís propone al Pleno del Ayuntamiento añadir un punto cuarto al artículo de las bonificaciones para que los terrenos rústicos en los que se desarrollan actividades primarias de carácter agrícola que sean declaradas de especial interés o utilidad municipal por concurrir circunstancias sociales, culturales, histórico-artísticas o de fomento del empleo tengan una bonificación del 95% de la cuota íntegra del impuesto.

En palabras de Pastor “queremos potenciar un trabajo que genera empleo y, en caso de propietarios, les proporciona comida con que poder soportar mejor la crisis, que parece ya instalada entre nosotros. Hay personas que labran sus terrenos con los que obtener frutas y hortalizas para consumo propio y vender los excedentes a la Cooperativa”.

Por último, pide “el apoyo de la Corporación a la propuesta, con la que daremos una pequeña ayuda a los agricultores locales que continúan en esta apasionante tarea de producir frutas y hortalizas, y que para el Ayuntamiento tendrá una merma económica mínima”.

Arxivat en: Economia i Ocupació, General, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *